Varusteet

Luistimet

Taitoluisteluliikkeestä ostetut taitoluistimet ovat oikea varuste jokaiselle luistelijalle, niin luistelukoululaiselle, harrastajalle kuin kilpaluistelijalle. Kunnon taitoluistimet liikkeestä maksavat käytettynä noin 50 €, hinta on sama kuin marketin heikoilla luistimilla, joten luistimiin kannattaa panostaa jo harrastuksen alkutaipaleella.
Hyvät luistimet ovat luistelijan tärkein varuste. Luistimiin ei kuulu jättää "kasvu varaa" vaan luistinten sisään on hyvä mahtua kahdet sukat. Luistimen varren on oltava tukeva. Nilkat eivät saa päästä vääntymään ulos- tai sisäänpäin. 
LUISTINLIIKKEITÄ:
SM-Skate Marketing, Skate Shop, Lucky Skate

 

Lohjan taitoluistelijoilla on whatsapissa toimiva kirpputoriryhmä, liittyäksesi laita viestiä numeroon 0440202156.

 

Luistinten teroitus

Luistimien terien tulee olla terävät. Tylsillä terillä ote lipsuu ja uusien taitojen opettelu hidastuu. Hyvä terä säilyttää terävyytensä oikein hoidettuna yhden kauden ajan. Taitoluistimet tulee aina teroittaa asiantuntijalla. Lisäksi on tärkeää käyttää teräsuojia, kun liikutaan jään ulkopuolella. 

Asiantuntevia taitoluistinten teroittajia

  • SM-Skate Marketing Oy, Sarkkakuja 2, Tuusula. Puh. 09 275 5548, www.taitoluistin.fi
  • ProSharp, Kavallinmäki 15, Espoo, Puh. 040 555 40 50
  • Mikko Karttunen, Minna Canthin katu 20, Töölö. Puh. 09 479 584  www.jalkinekorjaamo.com
  • Erkki Asikainen, Myyrmäen jäähalli, Vantaa. Puh. 09 533 274, 050 598 6561

Oheiset

Oheisissa käytetään jumppavaatteita, t-paita tai toppi, sekä kevyet housut ja sisäpelikengät, lenkkarit. Välineinä harrastajat käyttävät oheisissa hyppynarua ja piruettilusikkaa.  Muistathan ottaa oheisharjoituksiin mukaan myös juomapullon.