Luistelukoulu

Lohjan Taitoluistelijoiden luistelukoulu 2022

Tervetuloa luistelukouluumme kaudelle 2022. Luistelukoulussamme harjoitellaan luistelun perustaitoja. Näistä taidoista on hyötyä tytöille ja pojille, riippumatta siitä jatkaako luisteluharrastusta pidemmälle.
Kaikilla luistelukoululaisilla harjoittelu muodostuu jää- ja oheisharjoittelusta. Tärkeintä meille on lasten viihtyminen ja luistelun riemu leikkien, ratojen sekä tehtävien merkeissä.

Missä tahansa harrastamisen vaiheessa on mahdollista siirtyä kehitysryhmä Liloihin tai lisätä luistelukoulun harjoituskertoja kahteen. Myös seuramme valmentajat saattavat suositella henkilökohtaisesti siirtymistä Liloihin kauden aikana. Innokas luistelija saa lisää haasteita harjoitteluun, kun harjoituksia on useammin viikossa.

Aloittaessa harrastuksen on luistelijalla aina mahdollisuus kahden viikon kokeilujaksoon. Kahden viikon aikana pääsee kokeilemaan, onko luistelukoulu teille mieluinen harrastus. Ennen jäälle tuloa on kuitenkin tärkeää tehdä ilmoittautuminen. Huomioithan että seuran tarjoama vakuutus luistelukoululaiselle astuu voimaan vasta ilmoittautumisen jälkeen.

 

JÄÄ
Lapset harjoittelevat leikkien, ratojen sekä liikuntatehtävien kautta luistelun erilaisia alkeistaitoja, kääntymistä, pysähtymistä, liukumista sekä etu- ja takaperin etenemistä lisäksi monipuoliseen tuntiin sisältyy myös pyörimistä ja hyppäämistä. Jäällä varmistetaan myös pienten lasten monipuolinen liikuntataitojen harjoittelu ottamalla mukaan välillä välineitä.

OHEISET
Luistelukoulun harjoitteluviikkoon kuuluu jääharjoittelun lisäksi myös vapaaehtoiset oheiset, jossa luistelijat harjoittelevat ikään sopivalla tavalla tärkeitä liikuntataitoja, joita jokainen elämässään myöhemminkin tarvitsee. Oheisiin ei ole erikseen ilmoittautumista vaan niihin on mahdollista osallistua silloin, kun se perheen aikatauluun sopii. 
Osallistumalla oheisiin jäälläkin oppiminen on nopeampaa ja helpompaa, kun monipuolisia liikunnan perustaitoja harjoitellaan myös maalla. Oheiset sisältävät motoristen perustaitojen harjoittelua. Tasapaino-, liikkumis- sekä välineen käsittelytaidot tulevat tutuksi erilaisin tehtävin, leikein ja tempuin. Oheisissa harjoitellaan myös voimistelun temppuja, kuten kuperkeikkaa sekä kärrynpyörää.

Luistelukoulun oheiset sisältyvät aina kausimaksuun. Oheiset pidetään keskiviikkoisin klo 18.00-19.00 Laurentius-koululla (kirkkokatu 6). Lisätietoa paikasta.