Ryhmät

Luistelukoulu

Luistelukoulu on lapsen ensimmäinen kosketus luisteluharrastukseen ja usein myös ensimmäinen lajikokeilu. Ryhmissä harjoitellaan luistelun perustaitoja leikinomaisesti erilaisten teemojen mukaan seikkaillen. Näistä taidoista on hyötyä tytöille ja pojille, riippumatta siitä jatkaako luisteluiharrastusta pidemmälle.
Kaikilla luistelukoululaisilla harjoittelu muodostuu jää- ja oheisharjoittelusta. Luistelukoulussa harjoitellaan luistelun perustaitoja; painonsiirto, rotaatio, käännökset, kääntyminen sekä liukuminen. Luistelukoulu antaa oppia myöhempää lajiharjoittelua varten, taitoluistelun harraste- tai kilparyhmissä sekä hyvän pohjan muihin liikuntaharrastuksiin monipuolisen harjoittelun takia.

Ilmoittautuessa vanhempi ei valitse ryhmää vaan luistelija ilmoittautuu luistelukouluun 1 tai 2 krt/vko. Ryhmä valikoituu jäällä luistelijan taitojen mukaisesti ja se voi muuttua kauden aikana taitojen edistyessä. Kaikilla ryhmillä harjoittelu on samalaista ja tunnin rakenne muodostuu samoista elementeistä. Ohjaajat ohjaajavat luistelijat sopiviin ryhmiin ja seuraavat kauden aikana jokaisen yksilöllistä kehitystä, tarvittaessa tehden ryhmäsiirtoja luistelukoulun sisällä. (Tämä ei muuta ilmoittautumisen tietoja eikä vaadi vanhemmilta toimenpiteitä sen suhteen)

Luistelukouluryhmät

Ryhmän nimi

Kuvaus

MustikatAlkeistaso, lapsi saa osallistua ensimmäisellä kaudellaan myös aikuisen tai isomman sisaruksen kanssa harjoituksiin. Harjoittelu lähtee pystyssä pysymisen ja tasapainon harjoittelusta sekä tutustumisesta jäähän.
PuolukatKun pystyssä pysyminen on jo helpompaa ja meno vauhdikkaampaa siirrytään Puolukoihin.
MansikatMansikoihin siirrytään siinä vaiheessa, kun otteet jäähän ovat jo varmemmat ja taaksepäin eteneminen myös vauhdikasta.
KirsikatKirsikat ovat jo kokeneita luistelukoululaisia, jotka harjoittelevat sirklaamista sekä etu- että takaperin.
Hillat 2 krt/vkoMotivaation lisääntyessä mahdollista lisätä harjoituskertoja kahteen kertaan viikossa. Hillat ryhmä on tarkoitettu kaikille kaksi kertaa viikossa harjoitteleville.


 

Oheisharjoittelu

Oheisissa lapset jumppaavat ja oppivat motorisia perustaitoja.

Oheisharjoitusajat löytyvät aikataulusta.

LAURENTIUS KOULU, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja.