Varusteet

 

Luistimet

Taitoluisteluliikkeestä ostetut taitoluistimet ovat oikea varuste jokaiselle luistelijalle, niin luistelukoululaiselle, harrastajalle kuin kilpaluistelijalle. Luistelukoulussa voi harjoitella myös hokkareilla alkeistasolla. Kunnon taitoluistimet liikkeestä maksavat käytettynä noin 50 €, hinta on sama kuin marketin heikoilla luistimilla, joten luistimiin kannattaa panostaa jo harrastuksen alkutaipaleella.


Hyvät luistimet ovat luistelijan tärkein varuste. Luistimiin ei kuulu jättää "kasvu varaa" vaan luistinten sisään on hyvä mahtua kahdet sukat. Luistimen varren on oltava tukeva. Nilkat eivät saa päästä vääntymään ulos- tai sisäänpäin.


LUISTINLIIKKEITÄ:
SM-Skate Marketing, Skate Shop, Lucky Skate

 

Lohjan taitoluistelijoilla on whatsapissa toimiva kirpputoriryhmä, liittyäksesi laita viestiä numeroon 0440202156.

 

Luistinten teroitus

Luistimien terien tulee olla terävät. Tylsillä terillä ote lipsuu ja uusien taitojen opettelu hidastuu. Hyvä terä säilyttää terävyytensä oikein hoidettuna yhden kauden ajan. Taitoluistimet tulee aina teroittaa asiantuntijalla. Lisäksi on tärkeää käyttää teräsuojia, kun liikutaan jään ulkopuolella. 

Asiantuntevia taitoluistinten teroittajia

  • Tommi Piiroinen, Myyrmäen jäähalli, Raappavuorentie 10, Vantaa. Puh. 040 827 9707
  • Skate Shop, Malmin raitti 17, Helsinki Puh.0103979400  
  • SM-Skate Marketing Oy, Sarkkakuja 2, Tuusula. Puh. 09 275 5548, www.taitoluistin.fi
  • ProSharp, Kavallinmäki 15, Espoo, Puh. 040 555 40 50
  • Mikko Karttunen, Minna Canthin katu 20, Töölö. Puh. 09 479 584  www.jalkinekorjaamo.com

Vaatetus

Luistelukoulutunnille on hyvä pukeutua lämpimästi ja joustavasti. Jäällä on viileä, mutta liika pukeutuminen haittaa lustelukoululaisen liikkumista ja harjoituksissa voi tulla jopa liian kuuma. Aloittavalla luistelijalla voi hyvin olla toppavarustus, silloin kun jäällä vielä harjoitellaan pystyssä pysymistä ja liikkumista. Heti, kun vauhti alkaa kasvaa, rittää jäälle kevyempi ja joustava vaatetus.

Harjoituksissa käytetään aina hanskoja. Käsissä voi olla sormikaat tai lapaset, pääasia että sormet eivät palele.

Luisteluvaatteiden mukana ei saa tulla hiekkaa jäälle.

Kypärä

Suositellemme kypärän käyttöä aloittelijoille ja pienille luistelijoille. Takaraivoa suojaava kevyt jääkiekkokypärä tai pyöräilykypärä on sopiva.