Lämmittely

 

Lämmittely on kehon herättelyä tulevaan harjoitukseen.

Jokaiseen harjoitukseen kuuluu osana alkulämmittely, kestoltaan 5-20min.

Lämmittely saattaa elimistön harjoittelun edellyttämään valmiustilaan.

Hyvällä alkulämmittelyllä harjoittelu tehostuu ja tuottaa parempia tuloksia, lisäksi se pienentää loukkaantumisriskiä huomattavasti.

Harjoituksissa isommat luistelijat tekevät lämmittelyn omatoimisesti ennen harjoituksia, pienemmät luistelijat tekevät lämmittelyn yhdessä ohjaajan kanssa harjoituksen alussa.

Hyviä lämmittelyjä maalla on mm.erilaiset hipat, sekä pallopelit. Lisäksi on hyvä tehdä lyhyitä venytyksiä, sekä erilaisia kiertoliikkeitä ja kehonosien pyörittelyjä.

P.S. Katso myös kohta "venyttely".
 

Metsäjuoksu, metsäpoluilla tarpominen tuo lisähaastetta ja vaihtelua tasaisella alustalla juoksenteluun. Metsässä kannot ja kivet tuovat lisähaastetta tasapainolle ja ketteryystaidoille. Lähtekää perheen kanssa leikkimään vaihteeksi metsään, leikkikää hippaa, arteen piilottamista (jokin esine piiloon rajatulle alueelle) tai vaikka kuurupiiloa.

Hyppynaru on oiva väline hyvän alkulämmittelyn tekemiseen. Hyppää eteenpäin, taaksepäin, yhdellä jalalla ja vuorojaloin (juosten). Kokeile tuplahyppyjä, jolloin naru ehtii pyörähtämään ympäri kaksi kertaa jokaisen hypyn välissä.

Ruutuhyppely ja muut erilaiset maahan maalatut tai piirretyt pomppuradat herättävät kehoa hyvin harjoitukseen. Voit piirtää itse katuliiduilla maahan oman temppuradan, joka pitää suorittaa mahdollisimman nopeasti. Siinä voi olla vaikka siksakia, hyppelyitä, kyykkykävelyä. Tai piirrä katuliiduilla autorata asfaltiin, jota pitkin hurjastelet mutkissa.